Concept
Koken met uitsluitend lokale producten wint aan populariteit en terecht. Lokaal gekweekte groenten, belanden immers veel sneller op je bord. Hierdoor zijn ze kraakvers en bevatten meer voedingsstoffen dan producten die een aantal dagen onderweg zijn. Bovendien worden groenten en fruit die lang vervoerd moeten worden, vaker behandeld. Niet bepaald goed voor het milieu, noch voor jouw gezondheid. Hetzelfde geldt ook voor seizoensgebonden eten. Als je volgens de seizoenen eet, verkleint je ecologische voetafdruk én het is gezonder, want seizoensgroenten bevatten de vitaminen die we op dat moment nodig hebben. Het klinkt tegenstrijdig maar door seizoensgebonden te eten, zet je ook gevarieerde maaltijden op tafel. Wanneer je geen rekening houdt met de seizoenen, koop je al gauw steeds dezelfde groenten.
Uitsluitend gebruik maken van lokale en seizoensgebonden producten vergt creativiteit maar dat het kan en hoe je jouw kookstijl kan aanpassen, wordt tijdens deze sessie aangetoond en haarfijn uitgelegd door onze chefs.
20-50 pers.
2 uur
€ 100 P.P.
- item 1
- item 2
- item 3